Verbouwingsupdate: de Joncheerelaan 65, Nijverdal
·

Verbouwingsupdate: een teleurstellende start

Het is eindelijk tijd voor een verbouwingsupdate! De eerste weken van ons nieuwe project aan de Joncheerelaan 65 in Nijverdal zitten er alweer op. We zijn voortvarend aan de slag gegaan en hebben flink gesloopt. Zelfs meer dan verwacht, helaas.

Verborgen gebreken

Zoals je in ons vorige bericht kon lezen en zien, heeft dit huis een houten bijgebouw aan de voorzijde. Had, moeten we eigenlijk zeggen. Want tijdens het sloopwerk kwamen we al snel verborgen gebreken tegen. Vloeren, wanden, het dak: eigenlijk bleek alles aangetast door rot en houtworm. Dat was al zo ver gevorderd, dat een bouwkundig expert ons adviseerde het bijgebouw te slopen.

Dat klinkt simpel, maar zoals vaker met verbouwen, was het dat zeker niet. Het begon met een sloopmelding bij de gemeente. Daarvoor was een asbestinventarisatie nodig. En helaas bleek er asbest aanwezig te zijn, dat moest worden gesaneerd. Ook niet ideaal: de elektra-aansluiting voor het hele huis zat in het bijgebouw. Die moest dus (met spoed) worden afgesloten om veilig te kunnen slopen.

‘Duiventil’, ‘charmant’ of ‘sloopwaardig’: veel mensen hadden een uitgesproken mening over het bijgebouw aan de Joncheerelaan. Helaas was sloop onvermijdelijk.

Slopen met beleid

En dan de sloop zelf. Nog geen half uur nadat Enexis de stroom had afgesloten, lag het bijgebouw op de grond (inderdaad, we stonden ongeduldig te wachten ;-)). Dat was een behoorlijk precies klusje, omdat het bijgebouw tegen de erfgrens aan stond. Gelukkig heeft dit huis een enorme voortuin! Daar was genoeg ruimte voor alle materieel, afval en een flinke container. Maar liefst twee stuks van 20 m3 hebben we gevuld alleen met houtafval.

We hebben in twee gedeeltes gesloopt: eerst het ‘tussenstuk’ dat aan de hoofdbouw vast zat, daarna de rest. En dat geeft ruimte! Nu het bijgebouw is gesloopt, zie je pas echt hoe groot de voortuin werkelijk is (ruim 200 m2!).

En nu?

Nu gaan we weer opbouwen! Wel met een change of plans uiteraard. Door het bijgebouw te slopen, zijn we een derde van het totale woonoppervlak verloren. Dat gaan we compenseren door een nieuwe aanbouw te realiseren. Deze aanbouw komt aan de zijkant en achterkant van het huis, in een L-vorm. Straks vind je hier een woonkamer, slaapkamer, badkamer én garage.

Benieuwd naar de nieuwe aanbouw en de rest van de verbouwing? Volg ons op Facebook en Instagram en mis niets!