Ontwerp en aanleg natuurlijke tuin

Afgelopen week hadden we een bijzonder project. Geen huis verbouwen, maar een tuin verbouwen! Voor deze familie mocht Woonklaar een voor- en achtertuin ontwerpen én realiseren. Bekijk hier het eindresultaat.

Deze familie woont sinds eind vorig jaar in hun nieuwbouwwoning in Weerselo. De bouwer had al parkeerplaatsen en een erfafscheiding gerealiseerd. Zelf hadden de bewoners bestrating en gras laten leggen, maar verder waren hun plannen voor de tuin nog niet gekomen. Daarom vroegen zij Woonklaar om een tuinontwerp te maken. Een gave uitdaging, die wij graag aangaan!

Wensen

De belangrijkste wens van de bewoners was een bloeiende tuin. Vooral geen ’tegel-tuin’. Zij wilden rijk bloeiende beplanting, waar vlinders en bijen op af komen, maar ook groenblijvende planten met mooie bladvormen. In de voortuin, de plek met de meeste zon, wilden zij een zitje en meer tropische beplanting. Andere wensen waren een hek in de voortuin voor de honden en een zonnige zitplek in de achtertuin.

Ontwerp

Met deze wensen zijn wij aan het werk gegaan. We presenteerden twee ontwerp-opties aan de bewoners. Uiteindelijk kozen zij voor de optie met organische vormen, die zowel in de voortuin als de achtertuin terugkomen. Een ander verbindend element zijn de Douglas palen, die ’s avonds prachtig worden uitgelicht. Het hout van deze palen vormt, net als de vlonder, een mooi contrast met alle groene en kleurrijke beplanting.

Resultaat

Samen met de vakmannen van Winkelman Tuinen en Jaca Dienstverlening hebben wij ook de aanleg van deze voor- en achtertuin mogen realiseren. Heel gaaf om onze ideeën stapje voor stapje werkelijkheid te zien worden! Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk hieronder alle foto’s!

voortuin

achtertuin