Nieuw project: Dorpsstraat 31, Enter
·

Nieuw project: Dorpsstraat 31, Enter

Het afgelopen jaar bleek een behoorlijke uitdaging, als het op huizen kopen aankwam (ja, ook voor ons). Maar inmiddels is het gelukt! We gaan weer terug naar een vertrouwde plek: Enter. Deze keer gaan we aan de slag met een woning midden in het dorp, aan de Dorpsstraat 31.

het huis

Dit is het jongste huis dat we ooit hebben verbouwd. Met bouwjaar 1954 is ‘ie net geen 70 jaar oud. Maar dat maakt ‘m zeker niet minder charmant! Ook in de jaren ’50 werd er namelijk met een rijke detaillering gebouwd. Zoals de dakoverstekken, roedes in de ramen, louvre-luiken en gemetselde ‘oortjes’. En zoals jullie inmiddels wel weten: bij Woonklaar zijn we gek op dit soort authentieke details!

onze plannen

De grootste uitdaging van het huidige huis? Er is geen tuin, alleen een klein terrasje in de zon. Daarom hebben we besloten om de bestaande aanbouw en garage te gaan slopen. Er komt een kleine nieuwe aanbouw voor in de plaats, maar het grootste gedeelte van de gecreëerde ruimte wordt een fijne, besloten stadstuin.

Daarnaast gaan we flink aan de slag met verduurzaming. We lijken er namelijk patent op te hebben: huizen met geen enkele isolatie. En dat vinden we juist fijn, want dat betekent dat we de vloer, muren, dak en glas goed kunnen isoleren. Verder gaan we alle leidingwerk en elektra vervangen en een hybride warmtepomp plaatsen.

volg deze verbouwing

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Hier kijk je mee achter de schermen en zie je hoe wij dit huis verbouwen tot een uniek, Woonklaar huis.

de ‘voor’ foto’s

Foto’s: Funda / Marian Peters Makelaardij