Voor en na: Spechtweg 1, Hengelo
·

Voor en na verbouwing: Spechtweg 1, Hengelo

Deze fraaie villa staat inmiddels al een tijdje te pronken aan de Spechtweg 1 in Hengelo. Tijd voor een terugblik! Met deze voor en na foto’s laten we je graag zien hoe wij dit huis volledig hebben verbouwd.

exterieur

Dit soort metamorfoses… daar doen wij het voor! Voor ons was het al meteen duidelijk: dit huis moest wit worden. Het bestaande rode dak, de nieuwe houten gevelbekleding en het grijze schilderwerk maken het plaatje compleet. Dit huis springt er nu echt uit!

hal

Dat is nog eens anders binnenkomen! Onder de verouderde parketvloer vonden we een cadeautje: de originele granito vloer. Daar worden wij blij van! Tel daar de nieuwe trap en binnendeuren bij op, en je krijgt een hal die echt past bij dit statige huis.

woonkamer

Toen we in de woonkamer het plafond sloopten, kwamen we erachter dat er nóg twee plafonds boven zaten. We hebben ze alle drie weggehaald en vervangen door een nieuw, strak plafond. Verder is er nu een open verbinding met de keuken, terwijl de tuinkamer juist afgesloten kan worden met de nieuwe schuifdeuren. Daarnaast hebben we een moderne variant op de klassieke ensuite kasten gemaakt.

tuinkamer

Als je de schuifdeuren door loopt, kom je in de ruime tuinkamer met volop ramen – nu geïsoleerd – en openslaande deuren naar de tuin. Die verbinding met buiten hebben we benadrukt door de kozijnen in dezelfde kleur als buiten te schilderen.

keuken

Door de doorbraak tussen de woonkamer en keuken zijn deze ruimtes één geheel geworden. Als je aan het kookeiland staat te koken, blijf je in gesprek met je gezin of gasten aan de eettafel. Ook fijn: de kookplaat heeft een geïntegreerde afzuiging, dus er hangt geen afzuigkap in de weg!

slaapkamer

Vroeger had de grootste slaapkamer balkondeuren, maar in een eerdere verbouwing zijn deze vervangen door een raam. Wij zijn fan van originele elementen, dus hebben we weer balkondeuren geplaatst. Over originele elementen gesproken: het plafond en het rozet waren gelukkig nog in goede staat, dus deze konden we behouden.

badkamer

Tot slot misschien wel de mooiste ruimte van dit huis: de badkamer. De vloer en een deel van de wanden zijn van beton ciré. Samen met het witte stucwerk en de elementen van eikenhout geeft dit een warme, natuurlijke uitstraling. En dat is toch wel heel anders dan de gedateerde ruimte die het eerst was ;-)

Meer weten of zien?

Er is nog veel meer te zien én lezen! Over dit leuke huis in Hengelo, maar ook over de andere huizen van Woonklaar.