Voor en na: Julianastraat 36, Enter
·

Voor en na verbouwing: Julianastraat 36, Enter

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan ons project aan de Julianastraat 36 in Enter. Nu het huis is verkocht, nemen we je graag nog een keertje mee in de verbouwing. Bekijk alle voor en na foto’s en ontdek hoe wij dit huis Woonklaar hebben gemaakt.

voortuin

Aan de voorkant hebben we een nieuwe onderhoudsvriendelijke tuin aangelegd, met extra parkeergelegenheid. Wel zo fijn in deze straat, waar je vaak moet zoeken naar een parkeerplekje. Ook hebben we een poort geplaatst aan de zijkant van het huis.

achtertuin

Aan de achterkant is de verandering nóg groter. De tuin was opgedeeld door een groene schutting. Daarachter waren, speciaal voor de bewoonster op leeftijd, een aantal verhoogde bakken gemaakt. Wij hebben de schutting, bakken en bestrating weggehaald. De tuin is nu één geheel, met een groot terras omzoomd door borders, die overgaan in het nieuwe gazon. Dat wordt genieten deze zomer!

hal

Omdat dit huis geen hal had, kwam je vroeger binnen in de keuken. Dat vonden we niet ideaal. Daarom is de keuken verplaatst en is deze ruimte nu een hal. Vanuit hier zijn bijna alle andere ruimtes in het huis bereikbaar. We hebben hier ook een nieuwe toiletruimte gerealiseerd en een plekje voor de cv-ketel, wasmachine en droger.

woonkamer

Als één van de weinige ruimtes beneden, vind je de woonkamer nog op dezelfde plek. Wél hebben we de woonkamer een flinke update gegeven. Schrootjes en tapijt eruit, houten vloeren en nieuwe, strakke wanden en plafonds erin. Pronkstuk is de staal-look deur met glas. Overal in huis zijn de originele paneeldeuren uit de jaren ’30 terug geplaatst, maar hier kozen we juist voor een moderne touch.

keuken

Van slapen naar koken! We hebben de wand tussen de woonkamer en voormalige slaapkamer doorgebroken, om een open leefkeuken te creëren. Alle details maken samen een prachtige, warme keuken: van de combinatie van witte en eiken fronten tot het subtiele zwart dat terugkomt in de kraan en wandlampen.

werk-/speelkamer

Vroeger liep je via deze kamer vol met kasten naar de slaapkamer. Nu is het een kamer met een echte functie, bijvoorbeeld een werkkamer of speelkamer. De toegang vanuit de woonkamer hebben we dicht gemaakt. Maar de authentieke schuifdeur vanuit de slaapkamer – nu keuken – hebben we natuurlijk behouden.

master bedroom

In de uitbouw aan de achterkant vond je eerder een bijkeuken, aparte berging en badkamer. Wij hebben hier een aparte ‘slaap-suite’ gecreëerd. Bijkeuken werd slaapkamer, fietsenberging werd inloopkast en de badkamer ging flink op de schop.

verdieping

Op naar boven! Dat gaat nu een stuk gemakkelijker, want we hebben de oude trap vervangen door een nieuw, minder steil exemplaar. De verdieping is helemaal opnieuw opgebouwd. Nu is hier een tweede badkamer, plus nog twee ruime slaapkamers. En die zijn heel bijzonder: met een entresol, een kleine tussenverdieping, hebben we optimaal gebruik gemaakt van de hoogte!

Meer weten of zien?

Er is nog veel meer te zien én lezen! Over dit leuke huis in Enter, maar ook over de andere huizen van Woonklaar.