Voor en na: de Joncheerelaan 65, Nijverdal
·

Voor en na verbouwing: de Joncheerelaan 65, Nijverdal

Stiekem is het misschien wel ons favoriete onderdeel van een verbouwing: de voor en na foto’s! Zo zie je het verschil dat we hebben gerealiseerd. En voor dit huis, aan de Joncheerelaan 65 in Nijverdal, is dat verschil héél groot!

voortuin

Voorheen kon je het huis nauwelijks zien, door alle begroeiing. Ook stond er een groot houten bijgebouw in de voortuin. Bij veel Nijverdallers bekend als tandartspraktijk, maar ook in gebruik geweest als atelier en gastenverblijf. Helaas bleek het bijgebouw rot en moest het worden gesloopt. Dat gaf ons – letterlijk – de ruimte om een royale voortuin aan te leggen.

achtertuin

Ook in de achtertuin hebben we flink opgeruimd. Maar liefst 16 bomen zijn gekapt, de overige bomen zijn gesnoeid en allerlei bosschage is verwijderd. Het huis is 4 meter naar achteren uitgebouwd, maar daar merk je niets van in deze enorme tuin!

Entree

De entree bevindt zich aan de zijkant van het huis. Hier stond een houten schuurtje, dat is gesloopt. Ook de luifel is gesloopt om meer licht binnen te laten. En dat merk je in de hal! Wat een fijne binnenkomer is dit geworden, vol met authentieke elementen. Zoals de prachtige trap: compleet gerestaureerd en voorzien van een nieuwe loper, maar mét de originele messing roedes.

Toilet

Van een smoezelig oud toilet naar een moderne, sfeervolle ruimte. Met een nieuw inbouwtoilet en tegelwerk, maar ook – niet zichtbaar, wél belangrijk – nieuwe riolering, leidingwerk en elektra.

woonkeuken

De voormalige woon- en eetkamer zijn samengevoegd tot één grote ruimte. Hier vind je nu de woonkeuken. Met een kastenwand en kookeiland aan de ene kant, en een eethoek aan de andere kant. De tuindeuren in de zijgevel moesten helaas verdwijnen, vanwege de nieuwe uitbouw. Maar de fraaie balkenplafonds zijn wél gebleven! Deze zijn gerestaureerd en wit gespoten.

werk-/speelkamer

Aan de voorzijde bevond zich eerst de keuken, met een doorgang naar de eetkamer. Deze doorgang hebben we dicht gemaakt. Hierdoor is deze ruimte een separate kamer geworden, ideaal als werk- en/of speelkamer.

Bijkeuken

Oorspronkelijk had dit huis geen badkamer (ja, echt!). Voor de verhuur was een provisorische badkamer gemaakt op de begane grond. Niet ideaal en zeker niet volgens de Woonklaar-standaard ;-) Daarom hebben we deze ruimte omgebouwd tot bijkeuken. Met plek voor de CV-ketel, wasmachine en droger, maar ook veel opbergruimte én een extra spoelbak.

Woonkamer

Waar de woonkamer dan nu is? In de nieuwe uitbouw! Net als de slaapkamer, badkamer en garage, trouwens. De oorspronkelijke raamkozijnen in de achtergevel zijn verwijderd. Eén opening is dichtgemetseld (hier ligt de bijkeuken achter), de andere is vergroot tot doorgang van hoofdbouw naar uitbouw.

verdieping

Op de verdieping zijn we helemaal opnieuw begonnen. We hebben alles gesloopt, inclusief twee grote schoorstenen. Hierdoor konden we een nieuwe indeling creëren met drie slaapkamers, een tweede badkamer en een separaat toilet. Ook constructief hadden we ruimte voor verbeteringen. Zo hebben we het dak volledig geïsoleerd, een nieuwe zoldervloer gebouwd en bergruimte achter de knieschotten gerealiseerd.

Meer weten of zien?

Er is nog veel meer te zien én lezen! Over dit leuke huis in Nijverdal, maar ook over de andere huizen van Woonklaar.