Voor en na: Wierdensestraat 152, Almelo
·

Voor en na verbouwing: Wierdensestraat 152, Almelo

Wij zijn gek op voor en na foto’s van onze verbouwingen! Daarmee zie je in één oogopslag de transformatie die wij hebben gerealiseerd. We kijken dan ook graag nog eens terug naar onze eerste project, aan de Wierdensestraat 152 in Almelo. Kijk je mee?

voorzijde

De voorgevel had – net als de rest van het huis – een typische jaren ’70 look. Daarom kreeg het exterieur een opfrisbeurt, met schilderwerk in wit, grijs en zwart. Aan weerszijden van het raam hebben we karakteristieke louvre luiken geplaatst. Verder hebben we in de gang tegels gelegd, die doorlopen in het nieuwe terras in de achtertuin, en een nieuwe poort geplaatst.

achterzijde

Ook de achtertuin is volledig gerenoveerd. De lange rij aaneengesloten schuurtjes is gesloopt, waardoor de volle breedte van het smalle perceel kon worden benut. We creëerden drie gedeeltes: bij het huis een groot terras, met verhoogde plantenbak en leilindes als afscheiding. In het tweede deel bouwden we een nieuwe schuur met overkapping, geheel van duurzaam Douglas hout. Achterin de tuin is een groot nieuw gazon aangelegd.

woonkamer

De woonkamer had een prachtige basis, met een hoog plafond en veel lichtinval door de hoge ramen. Maar de inrichting was gedateerd en er was geen isolatie. Wij hebben eerst het geraamte aangepakt: een nieuwe betonvloer met vloerverwarming, isolerende voorzetwanden en een nieuw plafond. Daarna hebben we de woonkamer eigentijds afgewerkt. Middelpunt is de sfeervolle houtkachel, waar we een vakkenkast omheen hebben gebouwd. In de vakkenkast zijn ook de meterkast en de standleiding van de badkamer verwerkt.

eetkamer

Ook in de eetkamer zijn de vloer en het plafond vervangen. Verder hebben we het raam in de achtergevel vervangen door openslaande deuren naar de tuin. Alle authentieke elementen zijn bewaard gebleven, zoals de fraai betegelde schouw, de ensuite deuren naar de woonkamer en de paneeldeuren (die tevoorschijn kwamen na het verwijderen van alle schrootjes).

keuken

De keuken bevindt zich in een aanbouw achter de eetkamer. Hier was alles bruin: het keukenblok, de tegels, de deuren, het schrootjes plafond… en onder de tapijttegels lag een prachtige granito vloer verborgen. Wij hebben de ruimte helemaal gestript en opnieuw afgewerkt. De nieuwe keuken is tijdloos, met greeploze witte fronten en een zwart werkblad van composiet. De afzuigkap is ingebouwd en gaat naadloos over in de wand.

master bedroom

Geloof het of niet – voorheen stond er een toilet in de grote slaapkamer. Een badkamer was er niet boven, dus die hebben we gecreëerd. Hiervoor hebben we een klein stukje ‘afgesnoept’ van de andere slaapkamers. De resterende ruimte is optimaal gebruikt, met een achterwand voor het bed en een op maat gemaakte kledingkast onder het schuine dak.

slaapkamers

Aan de achterzijde van het huis was voorheen één grote slaapkamer, die we hebben opgedeeld in twee kamers. Zo heeft dit huis in totaal drie slaapkamers én een badkamer op de verdieping.

Meer weten of zien?

Er is nog veel meer te zien én lezen! Over dit leuke huis in Almelo, maar ook over de andere huizen van Woonklaar.